skip to Main Content
Zo Achterhaal Je De Werking Van Edelstenen

Zo achterhaal je de werking van edelstenen

Geneeskrachtige werking van edelstenen

Veel mensen geloven dat edelstenen een geneeskrachtige werking hebben. Hoewel het niet wetenschappelijk bewezen is, zweren ze toch bij de positieve effecten. Wanneer je er voordelen uit kunt halen, dan is het natuurlijk altijd aan te raden om het eens te proberen! Maar hoe weet je nu welke edelstenen welk effect hebben? Wij vertellen er in dit blog meer over.

Vooraf onderzoek doen

Wanneer je al een beetje weet waar je naar op zoek bent, is het heel eenvoudig om de werking van bepaalde edelstenen te achterhalen. In principe hoef je alleen de naam van de edelsteen op te zoeken in een handige index. Hier staan de namen van alle edelstenen, en meer informatie over onder andere de werking.

Herkennen op kleur

De werking van edelstenen kun je vaak ook al deels herkennen aan de kleur. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Rood: stenen in deze kleur zouden vaak een effect hebben op onder andere je innerlijke kracht en ze staan in het teken van grote hartstocht. Een voorbeeld hiervan is robijn.
  • Paars: paarse edelstenen zijn over het algemeen de sterkst reinigende stenen. Denk aan de amethyst.
  • Groen: alle groenen stenen zouden evenwichtigheid versterken en verzoenend werken. Voorbeelden van dit soort groene stenen zijn onder andere smaragd, aventurijn en jade.

De steen voelt gewoon goed

Ten slotte is de werking van een edelsteen ook gewoon voor een heel groot deel afhankelijk van het gevoel. Soms zie je een steen liggen en voel je je er meteen tot aangetrokken. Dit effect hebben de andere stenen dan weer niet. Dit wordt vaak gezien als een teken dat deze steen positief is voor jou op dat moment. Als je door een winkel loopt is dit effect vaak snel duidelijk. Maar ook als je je edelstenen online koopt kun je deze aantrekking voelen! Vaak voel je je dan namelijk ook aangetrokken tot de afbeelding of de beschrijving van de edelsteen. In dat geval zeggen wij, gewoon proberen! Wel willen we nog even melden dat het gebruik van edelstenen nooit een vervanging is voor een bezoek aan de dokter.

Altijd op de hoogte blijven van interessante nieuwtjes en weetjes? Houd dan zeker ons blog in de gaten, waar we regelmatig nieuwe artikelen plaatsen!

Back To Top