skip to Main Content

Informatiebeveiliging: 5 tips voor uw medewerkers

Medewerkers helpen met informatiebeveiliging

informatiebeveiliging is in dit digitale tijdperk extreem belangrijk. Het is daarom goed om te zorgen voor meer bewustwording over informatiebeveiliging bij uw medewerkers. Niet alle medewerkers weten hoe ze privacygevoelige informatie kunnen beveiligen. Daarom geven wij u 5 tips voor informatiebeveiliging die u kunt delen met uw medewerkers.

1. Leg het belang uit van informatiebeveiliging

Een manier om informatie beter te beveiligen, is door regelmatig het wachtwoord van e-mailadressen en accounts te veranderen. Het kan frustrerend zijn voor werknemers om telkens weer een nieuw wachtwoord te moeten verzinnen. Toon begrip en haal de frustratie deels weg door uit te leggen waarom deze vorm van informatiebeveiliging belangrijk is. Wanneer uw medewerkers het nut van een maatregel inzien, zijn ze sneller geneigd om zich hiervoor in te zetten.

2. Beveilig de mailbox

Hackers proberen vaak aan informatie te komen via de mailbox van uw medewerkers. Het is goed om uw medewerkers hiervan op de hoogte te brengen. Maak ze alert op de kenmerken van phishing en spam. Een belangrijke tip: controleer voor het openen van een e-mail, een bijlage of een link altijd de afzender, het webadres en de spelling van de mail. Is één van deze factoren verdacht? Instrueer uw medewerkers dan om de mail niet te openen.

3. Beveilig mobiele apparaten

Veel medewerkers gebruiken hun persoonlijke mobiele telefoon om hun werkmail te bekijken. Vaak zijn ze op dit apparaat standaard ingelogd. Ook worden toegangscodes vaak verstuurd naar de telefoon. Daarom is het wijs om ook de mobiele apparaten te beveiligen met een goed wachtwoord. Dus een standaard wachtwoord zoals 0000 of 1234 helpt niet bij informatiebeveiliging.

4. Wees voorzichtig met hotspots

Cybercriminelen creëren openbare wifi-hotspots om informatie te onderscheppen. Het is lastig om te controleren of een hotspot veilig is of niet. Verstuur daarom nooit privacygevoelige informatie via een openbaar wifi-netwerk. Een andere tip: zorg dat telefoons en tablet zo ingesteld zijn dat ze niet automatisch verbinding maken met een netwerk.

5. Een ISO certificering voor uw bedrijf

Zorg dat uw bedrijf een certificering informatiebeveiliging heeft. Schakel professionele hulp in om dit te behalen. Zo weet u zeker dat de betrouwbaarheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie worden beschermd. Bovendien geeft dit uw werknemers het vertrouwen dat risico’s op het gebied van informatiebeveiliging worden beperkt.

Heeft u ook een interessant blog dat uw wilt delen? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Back To Top