skip to Main Content
Wat Is Een Smart Home: Toepassingen En Voordelen

Wat is een smart home: toepassingen en voordelen

Wat is een smart home?

Een smart home is letterlijk vertaald een slim huis. Dat houdt in dat het een woning is die voorzien is van allerlei slimme apparaten die met elkaar communiceren. Zo kunnen processen in en rond het huis geautomatiseerd worden, en apparaten worden bediend via apps of spraak. Tegenwoordig zijn er allerlei smart home producten op de markt, dus uw hele huis kan ‘slim’ worden. In dit blog vertelt Surf Sapiens alles over de toepassingen en voordelen van een smart home.

Smart home toepassingen

Smart home producten kunnen worden ingedeeld in vijf hoofdgroepen die allemaal het comfort en woongemak verbeteren. Met diverse slimme producten in iedere ruimte is het mogelijk om complete scenario’s te maken en processen te automatiseren. Deze vijf hoofdgroepen zijn:

  • Klimaatbeheer: denk hierbij bijvoorbeeld aan een slimme thermostaat of radiatorknop. Zo kunt u de temperatuur in uw huis makkelijk reguleren en aanpassen aan tijden dat u thuis bent.
  • Beveiliging: Met smart home beveiligingsproducten geniet u van een beter beveiligd huis. U kunt uw huis ook veiliger maken met bijvoorbeeld een slimme rookmelder en een slim rolluik. Wordt er rook opgemerkt? Dan gaat het rolluik vanzelf open
  • Entertainment: een grote bekende uit deze groep is de smart tv, maar er zijn ook slimme speakers die u met spraak kunt bedienen.
  • Huishouden: van de was doen tot grasmaaien, een smart home regelt het allemaal voor u. Een bekende uit deze groep is de stofzuiger die automatisch rondrijdt.
  • Gezondheid: hoe staat het met de luchtkwaliteit in uw huis? En heeft u uw streefgewicht al bereikt? Van een slimme weegschaal tot een vochtmeter, een smart home helpt ook met uw gezondheid
  • De voordelen

    Heel leuk, allerlei smart home producten in huis, maar wat zijn nu de voordelen van een smart home? Ten eerste zorgt het voor ontzettend veel gemak in huis. U hoeft niet meer om te kijken naar allerlei huishoudelijke taken, die worden voor u gedaan. Ook vergeet u uw belangrijke taken niet. Bovendien maakt u uw huis hiermee een heel stuk veiliger; doordat slimme producten met elkaar kunnen praten ontstaat er snel een groot voordeel op het gebied van veiligheid. Vooral slimme rookmelders en slimme deurbellen zijn hierin belangrijk. En dan een derde voordeel: een smart home is duurzaam! Met apparaten als een slimme thermostaat bespaart u al snel 30% op uw energierekening. Goed voor uw portemonnee en voor het milieu!

Back To Top