skip to Main Content

De effecten van edelstenen

Een positieve impact

Heel Hollywood lijkt wel in de ban van edelstenen te zijn. Talloze beroemdheden vertrouwen op de positieve effecten van deze helende kristallen. Maar hoe werken edelstenen eigenlijk precies? En merk je nu echt verbetering in het dagelijks leven? Wij gingen voor je op onderzoek uit!

Oorsprong van edelstenen

Door hun prachtige kleuren en vormen worden edelstenen al eeuwenlang als sieraden gedragen. Zo zijn er edelstenen gevonden in onder andere Babylonië, Egypte en China die als sieraad gedragen werden. Echter hadden edelstenen van oorsprong niet slechts een esthetische waarde, maar werden ze ook gebruikt vanwege hun helende werking. Zo werden ze tot de 18de eeuw nog regelmatig gebruikt voor medicijnen. Artsen voorzagen hun patiënten bijvoorbeeld van medicijnen waar verpulverde parels, saffier of malachiet in verwerkt werden.

Helende werking

Naast de verpulverde vorm heeft ook de gehele steen zelf volgens kenners een belangrijk helend effect. Kristallen zijn duizenden jaren geleden gevormd door Moeder Aarde. In die tijd hebben ze veel energetische waarde opgeslagen. Waar de edelsteen ontstaan is uit zich niet alleen in het uiterlijk van de steen, maar ook in de werking. Edelstenen hebben elk een bepaalde trillingsfrequentie die effect heeft op het lichaam. Zo hebben sommige edelstenen een effect op bepaalde emoties, terwijl andere stenen juist weer geschikt zijn voor bijvoorbeeld een betere nachtrust.

Bewezen effect?

Naar de geneeskrachtige werkingen van edelstenen is nog nooit onderzoek gedaan, wat betekent dat de helende werking niet wetenschappelijk bewezen is. Voor veel mensen is dit reden om van het gebruik van kristallen af te zien. Toch zijn er ook die vasthouden aan het positieve effect van edelstenen omdat zij zelf wel een effect ervaren. We kunnen het gebruik van edelstenen daarom ook niet zomaar wegschuiven. Een kristal zorgt er bijvoorbeeld voor dat je zélf meer bewust bezig bent. Zo vinden veel mensen het fijn om edelstenen te gebruiken wanneer ze mediteren of een massage krijgen. Dit heeft wel een bewezen positief effect op je gezondheid. Ook als je een kristal koopt omdat het er prachtig uitziet en je er telkens wanneer je ernaar kijkt gelukkig van wordt, heeft het dus een positief effect in je leven. Bovendien ervaren mensen die edelstenen gebruiken wellicht het placebo effect: omdat ze denken dat het een positieve werking heeft, werken kristallen positief.

Celebs zweren erbij

Wetenschappelijk bewezen of niet, beroemdheden zweren bij het effect van edelstenen. Gwyneth Paltrow, Katy Perry en de Kardashians zijn slechts enkele voorbeelden van celebrities die het gebruik van edelstenen prijzen op hun social media pagina’s. Victoria Beckham zet ze neer in haar huis en op kantoor om positieve energie te creëren. Topmodel Miranda Kerr gebruikt de stenen bij het mediteren en wanneer ze een massage krijgt. Dit helpt om de spanning in haar lichaam te verlichten, vertelt ze in een blogpost. Op haar website Goop verkoopt Gwyneth Paltrow zelfs waterflessen met kristallen.

Ervaar het zelf!

Ben jij benieuwd naar het effect van edelstenen en wil je het zelf uitproberen? Ga dan op onderzoek uit en kies een steen die bij je horoscoop past, die volgens de theorie je klachten zou verminderen of kies simpelweg een edelsteen die er mooi uitziet! Online zijn er verkooppunten waar je voordelig de mooiste edelstenen kunt bestellen, als sieraad of om gewoon in je huis te plaatsen en je deze ook nog eens snel thuisbezorgd krijgt. Zo ervaar je straks zelf de positieve werking van edelstenen!

Back To Top