skip to Main Content

Is het tijd om uw sloten te vervangen?

Wanneer uw sloten vervangen?

U wilt natuurlijk voorkomen dat u uw sloten moet laten vervangen. In sommige gevallen heeft u echter geen andere keus. Bevindt u zich in een situatie waarin het slot niet (naar behoren) werkt, dan heeft u drie keuzes: het slot laten vervangen, deze laten repareren door een slotenmaker of het slot zelf maken. Wij zetten een aantal situaties op een rij en vertellen hoe u het beste te werk kunt gaan.

Deur gaat niet open

Oplossing: zelf repareren
Stelt u zich eens voor, u komt thuis en wilt naar binnen gaan, maar de deur gaat niet open. Dit kan komen doordat u de sleutel niet in het slot krijgt, of doordat u de sleutel niet kunt draaien. Raak niet in paniek, want in de meeste gevallen kunt u het zelf oplossen:

  1. Controleer de sleutel. Is deze gebogen? Probeer hem dan niet in het slot te steken, want dan kan hij afbreken. Gebruik een reservesleutel (u kunt al voor een paar euro een kopie laten maken bij de slotenmaker).
  2. De sleutel kan ook vuil zijn. Wanneer zand of andere viezigheid in de groefjes zit, werkt het mechanisme niet meer goed. Maak de sleutel goed schoon.
  3. Zorg goed voor het onderhoud van uw sloten. Dit doet u gemakkelijk zelf met slotspray.
  4. Is het slot vastgevroren? Gebruik een föhn om deze weer te ontdooien. Gebruik vervolgens wat onderhoudsolie, zodat het slot weer soepel werkt.

Heeft u de bovenstaande tips geprobeerd, maar krijgt u het slot nog steeds niet open? Neem dan contact op met een slotenmaker.

Sleutel afgebroken

Oplossing: repareren door slotenmaker
Wanneer uw sleutel in het slot afgebroken is, is het vooral belangrijk dat u het zelf niet probeert op te lossen. In de meeste gevallen kan een slotenmaker het slot namelijk repareren zonder dat dit vervangen hoeft te worden. Gaat u zelf proberen de sleutel uit het slot te halen, dan kunt u verdere schade aanbrengen aan het mechanisme. In dat geval moet het slot wel vervangen worden.

Slot opengebroken

Oplossing: sloten vervangen
Bij een inbraak worden de sloten van ramen of deuren vaak met (veel) geweld geforceerd. In weinig gevallen is het slot dan nog te redden. Vooral oudere sloten zijn relatief eenvoudig open te breken. Een slotenmaker zal het slot dan vervangen. Heeft u oude sloten? Dan kunt u ze ook uit voorzorg laten vervangen door sloten die de inbraakbeveiliging verbeteren.

Sleutel kwijt of gestolen

Oplossing: sloten vervangen
Als uw sleutel gestolen is, of wanneer u de sleutel kwijtgeraakt bent en vreest dat hij in de verkeerde handen valt, is het verstandig om de sloten te vervangen. In het geval van diefstal vergoeden veel verzekeraars een nieuw slot zelfs tot €750 euro. Dan moet u de sloten wel binnen 24 uur laten vervangen. U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met een spoed slotenmaker die 24/7 bereikbaar is. Ga altijd op zoek naar een betrouwbare slotenmaker die vooraf een factuur voor u opstelt. Zo worden uw sloten vervangen zonder dat u te maken krijgt met onverwachte kosten.

Back To Top