skip to Main Content

Industriële look met wandbekleding

Industrieel interieur: een ware trend

Het industriële interieur is tegenwoordig een ware trend. De robuuste en ruimtelijke stijl maakt onder andere gebruik van bakstenen, beton, ijzer en staal in het interieur. Ben jij bezig met je woning een industriële make-over te geven? Kies dan voor de juiste wandbekleding! Hiermee kun je namelijk een echt statement maken. In dit blog vertellen we hoe je dat doet.

Baksteen is niet alleen voor buiten

Een element dat een echte must-have is in industriële interieurs is baksteen. En nee, dat is niet alleen geschikt voor de buitenkant van je woning. Je kiest dan voor wall cladding. Dit is simpelweg de engelse vertaling van wandbekleding, maar we bedoelen er meestal een type wand mee die geheel bestaat uit bakstenen die tegen elkaar gemetseld zijn.

Natuurlijke stenen

Niet alleen bakstenen zijn uitermate geschikt als wandbekleding in een industrieel interieur, maar ook andere natuurlijke steensoorten kunnen als wandbekleding gebruikt worden. De robuustheid van grote stenen is namelijk ideaal voor een industrieel interieur. Tip: gebruik grove, zware en oneven stenen als een scheidingswand. Dit is perfect als je bijvoorbeeld het zitgedeelte van je woonkamer wilt scheiden van je eethoek.

Uniek patroon van mozaïek

Het lijkt wellicht tegenstrijdig: is mozaïek niet meer geschikt voor een klassiek interieur? Een belangrijk element van een industrieel interieur is een vintage element. En wat is er nu mooier dan een klassieke muur met een prachtig mozaïek patroon? Breng wat kleur aan in je industriële interieur met een mooie mozaïek wand. Je kunt zo veel variëren wat betreft kleur en patroon, dat er altijd wel een mogelijkheid is die precies bij je interieur past.

Statement muur

Zo’n statement wand kun je van veel verschillende materialen maken. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van pebbles? Dit is een natuurlijke steensoort die met matjes tegen de wand geplaatst wordt. Een statement muur is ideaal om je industriële interieur wat te breken. Anders kan het zijn dat je woning te kil gaat aanvoelen. Het moet immers wel je thuis blijven!

Maak je interieur af

Naast de wandbekleding mag je natuurlijk ook het meubilair van je industriële interieur niet vergeten. Kies voor hout, staal en ijzer elementen voor een complete industriële look! Echter raden we je ook aan om wat zachte elementen toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor een zachte bank of een aantal knusse vloerkleden. Combineer je meubilair met een mooie wandbekleding van een echte specialist, en geniet van je trendy interieur!

Back To Top