skip to Main Content
Tips Voor Het Inrichten Van Uw Kleine Keuken

Tips voor het inrichten van uw kleine keuken

inrichting keuken

Klein is het nieuwe groot

Tegenwoordig is de zoektocht naar een woning steeds moeilijker, waardoor we genoegen nemen met steeds kleinere oppervlaktes. Dit heeft tot gevolg dat ruimtes dan praktisch en compact moeten worden ingericht, anders verliest u kostbare ruimte. Vooral een keuken, waar ruimte noodzakelijk is, kan een weinig ruimte nogal eens voor frustraties zorgen. Surf Sapiens ging daarom op onderzoek uit op het internet.

Wat zijn nou de beste tips om een kleine keuken in te richten? Hoe benut u alle ruimte zo goed mogelijk om uw keuken leefbaar te maken? Lees erover en pas het toe!

Benut verticale ruimtes

Wij zijn gewend aan het horizontaal benutten van ruimtes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lades in iedere keuken die horizontaal geplaatst worden. Maar vergeet door al deze horizontale toepassingen vooral ook niet alle verticale mogelijkheden! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grote verticale lade, extra plankjes boven de al bestaande kasten en het benutten van alle ruimte op de muur. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van bakjes en rekjes, maar ook bijvoorbeeld door een grote magnetische strip waarop alle koksmessen kunnen worden bevestigd, in plaats van in een grote brede blok bovenop het aanrecht.

Ruimte inrichting

Maak gebruik van inventieve oplossingen

Het internet staat vol met inventieve, creatieve oplossingen die heel goed kunnen werken bij een kleine keuken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het gebruiken van een rijdend rekje
  • Het gebruiken van klapstoelen die aan de muur kunnen worden opgeborgen
  • Het opbergen van spullen aan de binnenkant van de kastdeuren
  • Het gebruiken van de loze ruimte onder uw keukenblok
  • Het afdekken van het gasfornuis voor meer aanrecht

Ruimte zorgt voor rust

Dat ruimte voor rust zorgt wist u vast al, maar we bedoelen hier niet de letterlijke ruimte. Die komt u namelijk vaak te kort in uw kleine keukentje. Daarom is optische ruimte is waar u naar moet streven. Zorg er dus voor dat u gebruik maakt van uw kastjes, zoveel mogelijk in de kastjes zet en deze dicht kan doen. Zo oogt alles rustig, opgeruimd en daardoor automatisch ook groter. Dus gebruik de tips en geniet van uw kleine, maar fijne, keuken!

Back To Top