skip to Main Content

Voordelen van pvc-vloeren

Kies voor een pvc-vloer

Steeds meer mensen kiezen voor pvc-vloeren wanneer zij de vloer van hun woning vervangen, of wanneer ze bezig zijn met het bouwen van een nieuw huis. Maar waarom eigenlijk? Het leggen van een pvc-vloer heeft ontzettend veel voordelen. Wij zetten de belangrijkste voordelen voor u op een rij.

Lange levensduur

Een pvc-vloer is gemaakt van kunststof en bevat verschillende lagen polyvinylchloride (vandaar de naam). Qua uiterlijk is een pvc-vloer bijna niet van echt hout te onderscheiden, maar het materiaal is wel houtvrij. Dit maakt het onderhoud een heel stuk eenvoudiger. Door het gladde oppervlak is de schoonmaak geen probleem. Bovendien kan de vloer goed tegen vocht. Voor het onderhoud is het enkel nodig om regelmatig te stofzuigen en te dweilen, wat kan met of zonder reinigingsmiddel. Een pvc-vloer heeft een goede slijtlaag waardoor er nauwelijks beschadigingen in ontstaan. De vloer heeft dan ook een veel langere levensduur dan bijvoorbeeld laminaat of vinyl.

Dempt geluid

Wilt u de vloer van uw appartement of tussenwoning vervangen? Ook dan is een pvc-vloer een geschikte keuze! Het materiaal staat namelijk bekend om zijn geluiddempende werking. Vloeren moeten over het algemeen minimaal 10 decibel kunnen dempen. Voor de meeste soorten pvc-vloeren is dit geen enkel probleem. De reden hiervoor is omdat een pvc-vloer een hoge dichtheid heeft. Een hoge dichtheid betekent minder lucht, waardoor het klankkast-effect vermindert. Ook de buren zullen dus de voordelen van de pvc-vloer ervaren.

Ideaal voor vloerverwarming

Pvc-vloeren beschikken over enkele unieke voordelen. Zo passen zij zich aan aan de temperatuur van de omgeving. Dat betekent dat de vloer zeer goed warmte doorlaat, wat een pvc-vloer ideaal maakt voor vloerverwarming. Wanneer de vloerverwarming aangezet wordt, zal een pvc-vloer al snel opwarmen. Ook is het risico dat een pvc-vloer beschadigingen oploopt door de vloerverwarming ontzettend klein.

Ervaar zelf de voordelen van pvc-vloeren

Wij raden u zeker aan om eens een kijkje te nemen in een showroom, aangezien pvc-vloeren te verkrijgen zijn in ontzettend veel kleuren, patronen en stijlen. Wat dacht u bijvoorbeeld van de unieke visgraat pvc-vloer. Deze mooie vloeren met visgraat motief zijn een stijlvolle toevoeging aan elk interieur. De houtstijl is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en tinten. Zo maakt een lichte vloer een kleine kamer een stuk ruimtelijker. Een pvc-vloer met verschillende kleuren geeft uw kamer weer een trendy uitstraling. Kortom, met pvc vindt u ongetwijfeld een vloer die precies bij uw stijl en uw interieur past. Kies ook voor dit uniek materiaal en ervaar zelf de voordelen van pvc-vloeren!

Back To Top