skip to Main Content

De voordelen van vloerverwarming

Heb jij je twijfels over vloerverwarming?

Aangezien het al bijna gezien mag worden als een ware trend ken jij vast wel iemand die al geniet van het gemak en comfort van vloerverwarming. Ongetwijfeld wordt je daar wel een beetje jaloers van. Twijfel je toch een beetje over de aanschaf van vloerverwarming voor je eigen woning? Wij zetten alle voordelen van vloerverwarming voor je op een rijtje. Want ja, dat zijn er meer dan alleen lekker warme voeten tijdens de winter! Voor we verder gaan willen we je nog wel aanraden om altijd contact op te nemen met een specialist voor de installatie. Deze heeft ervaring en kan de verwarming aanleggen zonder schade aan je woning.

Energiekosten besparen

Gebruik je vloerverwarming? Dan kun je flink besparen in je energiekosten! Een vloerverwarming gebruikt immers zo’n 20% minder energie dan radiatoren. De ketel hoeft namelijk geen hoge temperatuur te leveren. Omdat de vloerverwarming zorgt voor een regelmatiger warmteverdeling kun je de thermostaat zo’n 2ºC lager zetten. Dit brengt ons bij het volgende voordeel van vloerverwarming.

Warmte wordt gelijkmatig verdeeld

In tegenstelling tot het verwarmen met radiatoren wordt bij vloerverwarming de warmte gelijkmatig verdeeld. Deze warmte komt immers niet uit een bepaald gedeelte van de kamer (waar de radiator staat), maar vanuit de gehele vloer. Daardoor zijn koude en warme delen van de kamer verleden tijd, de temperatuur is overal aangenaam.

Combineren met isolatie

Laat je vloerverwarming aanleggen, dan moet de hele vloer verwijderd worden voor de klus. Dit klinkt wellicht als een nadeel, maar je kunt er een positieve draai aan geven. Kies er dan voor om je vloer meteen te laten isoleren. Zo sla je twee vliegen in één klap. Door vloerverwarming met de isolatie te combineren verhoog je het wooncomfort nog meer.

Verhoog de waarde van je woning

Omdat we bijna mogen spreken van een ware woontrend, zorgt een vloerverwarming ervoor dat de waarde van je huis flink verhoogd wordt. Mocht je in de toekomst je huis willen verkopen, dan kan dit dus zeer voordelig zijn. In nieuwbouwhuizen kan een vloerverwarming immers al bijna niet meer ontbreken. De waarde van je huis verhoogt nog meer als je de vloerverwarming combineert met onze vorige tip en je vloer meteen laat isoleren.

Beter leefklimaat

Ten slotte zorgt vloerverwarming voor een veel beter leefklimaat. En dan hebben we het niet alleen over het comfort dat een lekker warme vloer met zich meebrengt. Doordat de vloerverwarming gebruik maakt van stralingswarmte wordt er namelijk minder stof verspreidt in de kamer. Dit is dus een groot voordeel wanneer je last hebt van allergieën. Daarbij wordt de luchtvochtigheid ook verbeterd.

Twijfel niet, kies vloerverwarming!

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er dus flink wat voordelen die pleiten voor vloerverwarming! Twijfel dus niet langer, maar schakel de hulp in van een specialist en bekijk samen de mogelijkheden voor jouw huis. Zo kun je binnen no-time genieten van alle voordelen die vloerverwarming te bieden heeft!

Back To Top