skip to Main Content
Voordelen Van Camerabewaking Voor Uw Woning

Voordelen van camerabewaking voor uw woning

Waarom camerabewaking plaatsen?

Voorheen werd camerabewaking eigenlijk alleen bij bedrijfspanden geplaatst. Maar tegenwoordig is het veel gemakkelijker en toegankelijker voor particulieren om een bewakingscamera bij hun woning te plaatsen. Is camerabewaking voor uw woning ook een goede zet? Wij vertellen er in dit blog wat meer over.

Daders op beeld

Het grootste voordeel, en de reden dat de meeste mensen camerabewaking plaatsen, is natuurlijk duidelijk. Gebeurt er iets in of aan uw woning, bijvoorbeeld inbraak of vandalisme, dan heeft u de dader(s) op beeld staan! Door gezichtsherkenning zijn daders steeds sneller te identificeren. Wanneer er een misdrijf gepleegd wordt, kunt u de beelden overhandigen aan de politie. Bovendien kunt u de beelden gebruiken als bewijsmateriaal voor uw verzekering.

Preventieve werking

Camerabewaking plaatsen heeft echter niet alleen een reactieve werking, het werkt ook preventief. Wanneer een woning een (zichtbaar) camerabewakingssysteem heeft, wordt het pand door inbrekers veel vaker overgeslagen. Dat is natuurlijk niet gek. Het is dan ook verstandig om bijvoorbeeld een bordje neer te zetten of een sticker op de deur te plakken dat uw woning beveiligd wordt met camerabewaking.

Altijd toezicht

Met camerabeveiliging heeft u altijd toezicht op uw woning. Wanneer u kiest voor een wifi camerabewaking set, kunt u de beelden altijd live bekijken op uw smartphone via een handige app. Zo kunt u altijd controleren wat er zich in en om uw woning afspeelt, ook wanneer het niet gaat om een inbraak of vandalisme. Heeft u bijvoorbeeld een zwembad in de tuin? Dan kunt u altijd controleren of de kinderen wel op een veilige afstand blijven.

Verificatie van alarmsysteem

Wij raden aan om de camerabewaking te combineren met een alarmsysteem. Gaat het systeem af, dan kan er snel gereageerd worden. Krijgt u een melding van de alarmcentrale dat het alarm bij u thuis afgaat? Dan kunt u direct controleren of het ook echt gaat om een inbraak via uw smartphone.

Waarom wilt u wel of geen camerabewaking voor uw woning? Deel uw mening met ons via het contactformulier.

Back To Top