skip to Main Content

Vliegende mieren als plaag: wat zijn het?

Een huis vol vliegende mieren

Heeft u in uw keuken, huiskamer of slaapkamer last van een invasie van vliegende mieren en bent u benieuwd wat ze precies zijn en hoe u van ze af komt? In dit blog vertellen wij u alles over vliegende mieren, zoals: wat een vliegende mier precies is, waar ze vandaan komen, wanneer ze in huis te vinden zijn en hoe u van ze afkomt. Bent u nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en wie weet komt u met onze tips gemakkelijk van de ongedierte af.

Wat is een vliegende mier?

De vliegende mier is een ‘normale’ mier die dankzij het moment van het seizoen geboren wordt met vleugels. Deze mieren zijn vruchtbaar, in tegenstelling tot de mieren die eerder in het seizoen geboren worden. De mieren zonder vleugels zijn de werksters van het team. Pas in de zomer worden de mieren met vleugels geboren. Hierna volgt de ‘bruidsvlucht’ van de gevleugelde mieren. Dat is waar veel mensen last van hebben.

De vliegende mier in uw huis

In de natuur vliegen de gevleugelde koninginnen omhoog de lucht in. Bevindt het nest zich onder of in het huis? Dan komen deze mieren massaal op uw ramen terecht. De mieren kiezen de ramen vanwege het lichtinval. Bij een paar vliegende mieren hoeft u zich nog geen zorgen te maken. Wanneer het aantal echt op begint te vallen, bevindt het nest zich waarschijnlijk in of onder uw huis.

Heeft het bestrijden van de plaag zin?

De vliegende mieren komen meestal tevoorschijn uit naden en kieren die zich in het huis bevinden. Veel van de mierennesten worden in kruipruimtes of spouwmuren gevonden. Vraagt u zich af of het zelf bestrijden van deze mieren zin heeft? Wij zeggen van niet: de vliegende mieren bestaan voornamelijk uit mannetjes die maar één dag leven. Om deze reden is het niet zinvol om de vliegjes bijvoorbeeld op te zuigen met een stofzuiger.

Hulp inschakelen bij bestrijding

Bent u toch bang voor overlast in de aankomende jaren? Roep dan de Ongediertebestrijding regio Nijmegen in. Wanneer de mierennesten inwendig in uw huis zitten, kunnen zij in het begin van het voorjaar een uitgebreide bestrijding in het huis uitvoeren. Heeft u al ervaring met de bestrijding van vliegende mieren? Laat het ons weten en neem contact met ons op.

Back To Top